Świetnie te ledy wyglądają :!:
[O2] Głośna pracda silnika przy hamowaniu.
Zwiń
X
-
[O2] Głośna pracda silnika przy hamowaniu.
Witam
Od długiego czasu borykam sie z problem, a mianowicie podczas hamowania słychać jak by głośną prace silnika aż do momentu zatrzymania auta i przestaje. czasem sie zdarzy że nawet po zatrzymaniu auta słychać głosną prace silnika ale wystarczy lekko nacisnąc na pedał gazu i przestaje.(zauważyłem że ostatnio coraz czesciej po zatrzymaniu samochodu trzeba delikatnie przegazować żeby ustało)
Dzwięk ten można porównać do głośniejszej pracy silnika lub jak gdyby coś przenosiło drgania wraz z hałasem z komory silnika.
Mechanik u którego serwisuje auto nie znalazł przyczyny. Sprawdził poduszke silnika i stwierdził że jest ok oglądał też auto od spodu i nie znalazł elementów które mogły by drgać.
Dzwięk wydobywa sie z okolic silnika po stronie pasażera.(udało mi sie zatrzymać auto tak żeby ten dzwięk nie zniknął)
A co Wy o tym sądzicie ??
-
-
Koło dwumasowe firmy LUK wraz ze sprzęgłem LUK wymieniane u mechanika który serwisuje moje samochody a mam ich 3. Jak do tej pory czyli od około 3 lat żadnych problemów.
Przed wymianą koła dwumasowego przy 180 tyś objawy były inne i nie było takiego dzwięku, wtedy to był problem z biegami i dzwięk był inny.
Jakieś inne pomysły ?? może coś na wydechu, jakaś mała dziurka i robi tyle larma ?? poduszka pod silnikiem ??
Komentarz
-
Komentarz